Toiminnalliset luonto- ja ympäristökoulutukset

Toiminnallisia luonto- ja ympäristökoulutuksia kaikille lasten kanssa työskenteleville, joissa yhdistyvät osallisuus, leikki ja luonto. Koulutuksia voidaan soveltaa eri ikäryhmille sekä räätälöidä asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Soveltuu varhaiskasvatukseen, esi- ja alkuopetukseen ja kaikille lasten parissa työskenteleville. 

KESTO:
2 h/koulutus, mahdollista yhdistää myös kaksi koulutusta 4 tunnin koulutukseksi, esim. aamu- ja iltapäiväteemoiksi, jolloin välissä kahvitauko omilla eväillä.

HINTA:
2 tuntia 225 € (alv 0 %)
4 tuntia 425 € (alv 0 %)

(maks. 15 henkeä)

Matkakorvaukset 50 km ylittävästä matkasta: 0,43 €/km (alv 0 %) 

Ota yhteyttä:

Oletko kiinnostunut Metsänväen palveluista. Ota yhteyttä lomakkeella, sähköpostilla tai tekstiviestillä. 

Yhteystiedot:

Esimerkkejä:

Satuseikkailun rakentaminen

Kuinka satuseikkailu rakennetaan? Miten valitaan lapsia kiinnostava satu sekä siihen liittyvät tehtävät? Miten toiminnallisuus sekä lasten osallisuus näkyvät suunnittelussa sekä käytännön toteutuksessa. Kuinka satu roolitetaan? Teoriaa ja käytännön harjoitteita ulkona.

Luontoleikkejä ja -liikuntaa

Vaaniiko metsässä karhu? Kuka vei ketun eväät? Eläinten olympialaiset tai metsän seikkailuradan rakentaminen. Miten lasten liikuntaa voi lisätä metsässä? Uusia ideoita ja vanhoja hyväksi havaittuja leikkejä uudella tvistillä. Toiminnallisia harjoitteita ulkona.

Kielen kiemuroita ja matikkamönkeröitä

Jättiläisiä ja peukaloisia. Maataidetta matikasta. Toiminnallista ideoita esi- ja alkuopetuksen matematiikkaan ja äidinkieleen.

Vasua luonnoksi

Toiminnallisesti oppimiskokonaisuuksia yhdistäen. Teoriaa ja toiminnallisia harjoitteita ulkona. Räätälöidään työyhteisön tarpeiden mukaan.

Vuosi metsössä - metsän vuosikello

Mitä kaikkea metsävuoteen mahtuu? Miten tämä yhdistetään päiväkodin tms. toimintavuoteen. Rakennetaan yhdessä toiminnalle vuosikello. Toteutetaan sisällä.

Metsä oppimisympäristönä

Miten lapsen ääni kuuluu metsässä? Kuinka lisään lasten osallisuutta ja lapsen kiinnostuksen kohteista kumpuavia oppimiskokonaisuuksia metsässä? Teoriaa ja toiminnallisia harjoitteita ulkona.

Tutustu myös: