Metsämieli

Metsämieli on suomalaisen Sirpa Arvosen kehittämä menetelmä, joka yhdistää luonnon hyvinvointivaikutukset mielentaitoharjoituksiin. Metsämieliharjoituksia voit tehdä yksin, kaksin tai pienessä porukassa. Metsämieliharjoitteet koostuvat mm. rentoutus-, läsnäolo- sekä mielentaitoharjoituksista. Lisätietoja Metsämielimenetelmästä www.metsamieli.fi

Metsämieli-peruskurssi

Kesto: 6h

Hinta: 95 € (sis. alv)

Maksimi osallistujamäärä 20 henkeä

Kurssi on tarkoitettu kenelle tahansa Metsämieli-harjoittelusta kiinnostuneelle. Kuulet luonnon merkityksestä hyvinvoinnille ja harjoittelet arkeen sopivia virkistymis-, rentoutus-, ja läsnäoloharjoituksia. Kurssille ei ole pääsyvaatimuksia, oma kiinnostus riittää. Kurssilla perehdytään Metsämieli-menetelmän perusajatuksiin, luonnon hyvinvointivaikutuksiin ja Metsämieli-harjoitteluun. Kurssi ei anna pätevyyttä toimia Metsämieli-vetäjänä tai ohjaajana, mutta antaa halukkaille valmiuksia koulutuksiin hakeutumiselle. Kurssilaisten kannattaa perehtyä Metsämieli-kirjaan etukäteen.

Kurssi toteutetaan sekä sisällä että ulkona

Metsämieli-maistiaistet

Kesto: 1h ulkona

Hinta: ilmainen

Tervetuloa lähimetsään Metsämieli-maistiaisiin. Suomessa metsä on lähellä. Luonnosta voi nauttia pihalla, puistossa, parvekkeen näkymissä, lähiön ulkoilureitillä tai luontokuvia katsellen. Metsän kuntosali on auki 24/7 ja sinne ei ole sisäänpääsymaksua. Kaiken ikäisille sopivat Metsämieli-harjoitukset ovat helppoja ja ne perustuvat tutkittuun tietoon luonnon hyvinvointivaikutuksista sekä mielentaidoista.

Maistiaiset sisältävät lyhyen teoriaosuuden ja kaksi harjoitusta. Metsämieli-maistiaiset sopivat hyvin koko perheelle.

Metsämieliretki

Kesto: 2 tuntia. Mahdollista yhdistää myös kaksi teemaa 4 tunnin retkeksi, esim. aamu- ja iltapäiväteemoiksi tai laajentaa valittua teemaa. Neljän tunnin retkellä tauko omilla eväillä

Hinta: 2 tuntia 225 €, 4 tuntia 425 € (alv 0 %)

Maksimi osallistujamäärä 12 henkeä.

Metsämieliretkellä pääset nauttimaan luonnon hyvinvointivaikutuksista kaikilla aisteilla. Retkellä tehdään virkistäviä, rentouttavia sekä voimavaroja lisääviä mielentaitoharjoituksia. Retkellä liikutaan rauhallisesti luonnossa siitä nauttien.

Jokainen retki räätälöidään tilaajan tarpeisiin. Ota rohkeasti yhteyttä. Suunnitellaan juuri teille sopiva retkipaketti. Metsänmieliretki sopii mainiosti tyhypäivien, koulutusten sekä illanviettojen ohjelmaan.

Tunteita Metsämielellä

Kesto: 3 kertaa 1,5h

Hinta: 65 € (alv 0 %)

Maksimi osallistuja määrä 12 henkeä

Luonnossa voi antaa tunteiden tulla ja mennä. Luonto antaa tilaa ja tarjoaa hetkiä tunteiden tunnistamiseen. Metsämieli- menetelmän lempeissä harjoituksissa tunnistat tunteitasi, hyväksyt ne juuri sellaisina kuin ne ilmaantuvat ja harjoittelet tunteiden säätelyä.

Kurssi toteutetaan kokonaan ulkona.

Tunteita positiivisesti metsämielellä lapsiperheille

Kesto: 5 kertaa 1h

Hinta: 65 €/perhe (alv 0 %)

Maksimi osallistuja määrä 4 perhettä

Joskus perhearki ärsyttää ja kiukuttaa. On vaikea puhua siitä, mille tuntuu. Ehkä ei itse tunnista tai pysty sanoittamaan tunteita. Täällä metsässä kaikkien tunteiden tunteminen on sallittua. Harjoittelemme sadun ja leikkien avulla tunnistamaan tunteita sekä teemme niihin liittyviä harjoituksia. Lapsiperheille tarkoitettu Tunteita metsämielellä kurssi antaa teille eväitä hyvien asioiden huomaamiseen ja perheen vahvuuksiin keskittymiseen. Kurssi yhdistää metsän hyvinvointivaikutukset sekä positiivisen psykologian että Metsämielen harjoitteisiin.

Kurssi toteutetaan kokonaan ulkona.

Ota yhteyttä:

Oletko kiinnostunut Metsänväen palveluista. Ota yhteyttä lomakkeella, sähköpostilla tai tekstiviestillä. 

Yhteystiedot:

Tutustu myös: