Metsäelämyksiä

Haluaisitko mennä metsään? Kulkea siellä ihmetellen, kokien kaikilla aisteilla luontoa? Kaipaatko hyvää oloa ja rentoutumista? Etsitkö omaa aikaa, hiljaisuutta ja rauhaa? Haluaisitko vaihtelua ja elämyksiä?

Metsänväen matkassa metsäelämykset sopivat aivan kaikille. Metsäntaikaa ja metsäsatuseikkailut räätälöidään juuri sinun tarpeisiisi. Kerää kasaan pieni porukka, työpaikan lapset, oma perhe, yllätä ystävät, työkaverit tai lähde rakkaan kanssa ohjatulle metsäretkelle.

Metsänväen matkassa metsäelämyksistä löydät varmasti tarpeisiisi sopivan retken. Jos ryhmässäsi on liikuntarajoitteisia jäseniä, aistivammaisia tai henkilökohtaista avustajaa tarvitsevia jäseniä, kerrothan tästä etukäteen!

Metsäntaikaa – hyvinvointia ja elämyksiä luonnosta palvelulle on myönnetty Green Care – LuontoVoima laatumerkki. Voit lukea lisää tästä laatumerkistä Green Care Finlandin sivustolta.

Metsäntaikaa

Metsäntaikaa on yhdistelmä Metsämieli-menetelmää, luontoyhteysharjoituksia, luontojooga, mindfulnessia, tunnetaitoharjoituksia ja positiivisen psykologian harjoitteita.

Yhdistämällä nämä kaikki metsän hyvinvointivaikutuksiin, saadaan Metsäntaikaa. Metsäntaikaa tarjoaa sinulle, teemasta riippuen, hetken tauon kiireiseen elämään, iloa ja valoa, luonnossa lumoutumista, lisää virtaa arkeen tai tunnetaitojen harjoituksia.

Jokainen retki räätälöidään tilaajan tarpeisiin. Ota rohkeasti yhteyttä. Metsäntaikaa sopii mainiosti synttäreiden, tyhypäivien, koulutusten sekä illanviettojen ohjelmaan.

Metsäntaikaa retken kesto 2 tuntia. Mahdollista yhdistää myös kaksi teemaa 4 tunnin retkeksi, esim. aamu- ja iltapäiväteemoiksi tai laajentaa valittua teemaa. Neljän tunnin retkellä tauko omilla eväillä.

HINTA:
2 tuntia 225 € (alv 0 %)
4 tuntia 425 € (alv 0 %)

Maksimi osallistujamäärä 12 henkeä. Lisähenkilöt 12 €/hlö. Kysy tarjousta erikseen pienryhmien osalta. 

Esimerkkejä Metsän taikaa -retkistä:

Hengähdyshetki

Tunnetko olosi stressaantuneeksi tai kiireiseksi? Naputtaako kello liian kovaa? Osallistu Metsäntaikaa -hengähdyshetkeen.

Ota hetki aikaa itsellesi. Hengähdyshetkikävelyllä pääset tekemään lempeitä, positiivisia ja rauhoittavia mielentaitoharjoituksia yhdistettynä luontoyhteysharjoitteisiin. Tässä rentouttavassa ja maadoittavassa kävelyretkessä yhdistyvät luonnon hyvinvointivaikutukset erilaisiin Metsämieli, mindfulness ja mielentaitoharjoitteisiin.

Ilon pisaroita

Tunnetko olosi alavireiseksi tai onko ilo kadonnut elämästäsi? Haluatko huomata kiitollisuuden aiheita elämässäsi? Mitkä ovatkaan vahvuutesi? Tartu Metsäntaikaa – Ilon pisaroihin.

Tässä positiivisessa metsäkävelyssä etsitään sinulle iloa ja vahvuutta elämään. Täällä yhdistyvät luonnon hyvinvointivaikutukset erilaisiin Metsämieli, mindfulness, positiivisen psykologian, tunnetaito ja mielentaitoharjoitteisiin.

Luonnon lumo

Haluatko nauttia luonnon monimuotoisesta kauneudesta kaikilla aisteilla? Valitse silloin Metsäntaikaa – Luonnon lumo kävelyretki.

Tällä metsäkävelyllä tulet haltioitumaan luonnosta kaikkien aistien avulla. Tässä metsäkävelyssä yhdistyvät luonnon hyvinvointivaikutukset erilaisiin Metsämieli, aisti-, tunnetaito-. luontoyhteys ja mielentaitoharjoitteisiin.

Vireyttä ja voimaa

Vetämätön olo, arki väsyttää? Saat lisää virtaa Metsäntaikaa – Vireyttä ja voimaa harjoituksista.

Tervetuloa luonnon omaan kuntosaliin. Täältä löydät aivan uudenlaisia välineitä kuntoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Tässä metsäkävelyssä yhdistyvät luonnon hyvinvointivaikutukset erilaisiin Metsämieli, luontojooga ja mielentaitoharjoitteisiin.

Tunteiden tuuletus

Onko vastassasi ylitsepääsemätön tunteiden vyöry? Tuntuuko siltä, että mielessäsi pyörii tunteiden sekamelska. Tule mukaan Metsäntaikaa – Tunteiden tuuletus kävelylle.

Täällä annetaan tunteiden tulla ja mennä. Ne saavat näkyä ja kuulua. Tässä metsäkävelyssä yhdistyvät luonnon hyvinvointivaikutukset erilaisiin Metsämieli, positiivisen psykologian, tunnetaito ja mielentaitoharjoitteisiin.

Metsäsatuseikkailuja

Toiminnallisia satuseikkailuja kaiken ikäisille lapsille luonnossa. Jännittävien leikkien ja tehtävien lomassa opitaan luonnosta ja eläimistä. Tarpeen mukaan räätälöityinä seuraaviin teemoihin: tunteet, aistit, vahvuudet, kaveritaidot. Metsäsatuseikkailut voidaan toteuttaa luontopolkuna tai vaikka metsänreunassa. Metsäsatuseikkailut käyvät mainiosti myös synttäreiden ohjelmaksi.

Soveltuu varhaiskasvatukseen, esi- ja alkuopetukseen, alakouluikäisille, sekä perhetapahtumiin. 

HINNAT
1,5 tuntia 7 € / lapsi (sis. alv 0 %) minimi veloitus 100€
Perhetapahtumiin hinta tapauskohtaisesti.

Esimerkkejä satuseikkailuista:​

Maisa Metsähiiren satuseikkailu

Liikunnallinen satuseikkailu. Sopii myös alle 3-vuotiaille.

Wilhelmiina Ketun aistipolku

Kutkutusta kaikille aisteille. Toiminnallinen satupolku. Sopii räätälöitynä myös alle 3-vuotiaille.

Pikku Peikkojen peikkopolku

Jännittäviä tehtäviä Peikkopolulla. Toiminnallinen satupolku. Sopii räätälöitynä myös alle 3-vuotiaille.

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut Metsänväen palveluista? Ota yhteyttä lomakkeella, sähköpostilla tai tekstiviestillä. 

Yhteystiedot:

Tutustu myös:

Hyvinvointia

Tarvitsisitko pienen hengähdyshetken arjen keskelle? Ota omaa aikaa ja tule Metsänväen matkassa hyvinvointi-iltaan. Illan sisältönä voi olla ripaus Metsämieltä, luontojoogaa, kädentaitoja, luontoyhteysharjoitteita, hieman valmennusta, tunnetaitoja, rentouttavaa mindfulnessia tai vaikka hemmotteleva jalkakylpy.

LUE LISÄÄ »

Valmennuksia

Metsänväen matkassa metsänpolut ja piirit ovat ratkaisukeskeisiä yksilö-, perhe- ja pienryhmävalmennuksia. Valmennukset toteutetaan luontoympäristössä luonnon hyvinvointivaikutuksia hyödyntäen. Luonto tukee ja kannattelee sinua kaikissa tilanteissa. Valmennukset ovat 100% luottamuksellisia.

LUE LISÄÄ »