Metsänväen matkassa ystäväkirja – kuka täällä häärää?

Metsänväen matkassa yritys on ollut olemassa kohta kolmen vuoden ajan. Enkä ole oikeastaan kertonut itsestäni mitään teille. Mietin pitkään, että miten tämän ”esittelyn” toteuttaisin. Sitten keksin, että teen sen Ystäväkirjan muodossa.

Nimi Metsänväen matkassa nimi on monitahoinen. Metsänväki tarkoittaa minulle kolmea erilaista asiaa. Se kuvaa tietenkin sitä väkeä jota metsässä asuu. Kaikkia erilaisia eläimiä, suuria ja pieniä. Suomalaisen kansanperinteen mukaan metsässä asuu myös erilaista näkymätöntä väkeä, haltijoita, maahisia ja keijuja. Metsän väki kuvaa myös sitä metsän henkeä, voimaa ”väkeä” väkevyyttä, jota metsässä on. Sitä mystistä tunnetta, jonka metsässä voi saavuttaa. Matka puolestaan tarkoittaa liikettä ja menemistä eteenpäin. Uuden kohtaamista ja seikkailuja.

Nimen takana Täällä häärää Jaana. Vaikka ikämittarissa kolkuttelee kohta 50v. niin olen sielultani ikuinen lapsi. En halua ikinä kasvaa tylsäksi aikuiseksi. Olen kolmen lapsen äiti, yhden prinsessan mumma ja karvanaaman vaimo. Asutaan Kotkassa, isossa omakotitalossa metsän vieressä.

Koulutukseni Tekstiilialan artesaani, lähihoitaja, ympäristökasvattaja, sosionomi AMK lto. Näiden lisäksi aivan valtava määrä erilaisia lapsiin, luontoon ja ympäristökasvatukseen, kädentaitoihin, mielentaitoihin liittyviä koulutuksia, kursseja yms. Uusimpina Metsämieli ohjaaja, Positive Psychology Practitioner, Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, Mindfulness tunnetaitovalmentaja, Positive Psychology Coach. Tulossa keväällä myös Luontojooga ohjaaja.

Työpaikkani Tällä hetkellä (tammikuussa 2022) olen opintovapaalla varhaiskasvatuksen opettajan työstäni. Toimin sivutoimisena yrittäjänä.

Lemmikkieläimiä Joo on. Tällä hetkellä kaksi koiraa, porokoiranarttu Sani ja lancashirenkarjakoirauros Mio sekä ikivanha akvaario. Vuosien varrella meillä on ollut undulaatteja, erilaisia hiiriä, gerbiilejä, hamstereita,kilpikonna, kissoja ja monta koiraa.

Harrastukset Luonnossa liikkuminen, riippumatossa löhöily, pelastuskoiratoiminta, geokätköily, lukeminen, käsityöt, puutarhassa häärääminen, lasketaanko ikuinen opiskelu harrastukseksi…

Vahvuuteni VIA-testin mukaan ydinvahvuuteni ovat: rehellisyys, luovuus, reiluus, rakkaus ja huumori. Kyllä tunnistan nämä itsessäni. Näen vahvuuksinani myös hyvän huomaamisen toisessa ja kiitollisen elämänasenteen. Olen hyvin organisointikykyinen ja työskentelen hyvin paineen alla. Loputtomiin en kyllä veny.

Pidän Lapsista, eläimistä ja luonnosta. Pidän asioiden suunnittelusta ja järjestämisestä. Pidän kiireettömyydestä, siitä tunteesta että hommat rullaavat eteenpäin, villasukista ja sateen ropinasta kasvoilla.

En pidä Märistä kengistä, kurahousurumbasta enkä tylsyydestä ja tasaisuudesta. En pidä ajatuksesta, että tehdään näin, kun on aina tehty näin.

Uskon Satuihin, keijuihin ja maahisiin. Uskon siihen, että kaikki sujuu niin kuin sen pitääkin sujua. Uskon ihmisen hyvyyteen ja rehellisyyteen.

Luonteeni Yritän olla tasapainoinen ja rauhallinen, mutta impulsiivinen ja pirskahteleva perusluonteeni pilkistelee sieltä raoista. Työssäni olen erittäin pitkäpinnainen, lehmänhermoinen ja kannustava.

Arvostan Yrittämistä, rehellisyyttä, kykyä katsoa asioita laatikon ulkopuolelta

Olen hyvä Innostumaan ja innostamaan. Haaveilemaan ja myös toteuttamaan haaveita. Olen erittäin hyvä lukemaan satuja. Puolustamaan toisia.

Haaveilen Pienestä punaisesta mökistä ja kasvimaasta. Haaveilen myös omasta talosta / tilasta / vanhasta koulusta / maatilasta jossa voisi järjestää vaikka hyvänolon retriittejä, tehdä hiljentymisiä, hoitaa ihmisiä ja tarjota hyvää oloa.

Unelma-ammattini Toivoisin tulevaisuudessa työskenteleväni ihmisten hyvän olon parissa. Hyvää oloa lapsille ja koko perheelle. Unohtamatta äitejä, isejä, isovanhempia. Hyvää oloa, rauhaa, rentoutumista vauvasta vaariin.

Huolestun Kun lapsistani ei kuulu mitään. Huolestun ikävistä uutisista ja perisyntini on asioiden vatvominen.

Innostun Ihan mistä vaan. Minut on helppo saada mukaan kaikkiin juttuihin. Innostun uusista ideoista ja minusta on mukava keksiä asioihin erilaisia ratkaisuja.

Halveksin Valehtelijoita ja kaksinaamaisia ihmisiä.

Pelkään Korkeita sekä ahtaita paikkoja. Yllättävästi kimppuun hyökkääviä ötököitä. Vaikka ne itsessään ovatkin mielenkiintoisia. Koko ikäni meren rannalla asuneena kunnioitan merta. Pelkään kovasti sitä, että läheisille käy jotain ikävää.

Kerään Kiviä. Isoja, pieniä, kauniita, sileitä… Olen melkoinen kivifriikki. Käteen tarttuu melkein mistä vaan kivi. Kiven pitää näyttää kauniilta, tai siinä pitää olla joku juju. Kiven pitää tuntua hyvältä käteen. Kiven värillä tai muodolla ei ole väliä.

Lempivuodenaika Minusta jokaisessa vuodenajassa on jotain ihanaa. En pysty sanomaan, mikä olisi näistä minun lemppari.

Matkustaisin mieluiten Jonnekin, missä ei olisi ketään muuta. Kuuluisi vain luonnon ääniä.

Rakastan Perhettäni. Luontoa.

Vihaan Epärehellisyyttä, epätasa-arvoista kohtelua, kiusaamista kaikissa muodoissa.

Opettelen Sietämään keskeneräisyyttä. Pilkkomaan tavoitteet pienempiin askeleisiin ja astumaan sille tielle. Opettelen luottamaan siihen, että elämä kantaa ja haaveet voi saavuttaa.

Toivoisin Jos minulla olisi taikasauva, taikoisin kaikille onnea, rauhaa ja hyvää oloa. Niin ihmisille, eläimille kuin ympäristöllekin. Toivoisin vääryyksien, tuskan ja sotien loppuvan ja ihmisten lopettavan maapallon tuhoamisen. 

Toivottavasti tavataan ihanilla seikkailuilla ja koetaan yhdessä Metsän taikaa

Jaana, Metsänväen matkassa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *