Metsänväen äitienpäivä

Keväällä luonto herää aktiiviseen elämään. Hyönteiset lähtevät mönkimään koloistaan ja pesistään. Perhoset lentelevät, muurahaispesä kuhisee kiirettä.  Linnut laulavat, etsivät puolisoa ja rakentavat pesää. Jänikset, ketut ja oravat synnyttävät poikasia keväällä. Luonnossa kevät on pariutumisen ja lisääntymisen aikaa.

Luonnossa jokainen päivä on äitienpäivä ”emojenpäivä”. Eläimet eivät erittele päiviä toisistaan. Niihin ei vaikuta tänä keväänä maailmaa mullistava Korona. Eläimet hoitavat jälkikasvuaan ja maailma pyörii eteenpäin.

Tänä vuonna äitienpäivä on monessa perheessä erilainen kuin aikaisemmin. Lapset eivät välttämättä tapaa vanhempiaan eivätkä lastenlapset isovanhempiaan Koronan vuoksi. Soitetaan skypepuheluita tai vilkutellaan ikkunan takana.

Mutta jos voisi kuitenkin mennä yhdessä luontoon? Pitäisi turvavälin ja huolehtisi käsienpesusta. Veisi äitejä, mummoja, isoäitejä ulos luontoon.  Ottaisi mukaan eväät, äitienpäiväkakun ja kahvit.

Tein äitienpäivän kunniaksi meille kaikille lahjaksi ÄITIENPÄIVÄ BINGON.  Tänä äitienpäivänä voitte viettää Metsänväen äitienpäivää. Menkää retkelle ja tehkää bingon tehtäviä. Tehtävistä riittää useammallekin retkikerralle.

Toivotan kaikille äideille ihanaa äitienpäivää!!

Jaana, Metsänväen matkassa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *